no to się narobiło tego.....
ciekaw jestem, jeśli zrobią mi zdjęcie ze stacjonarnego aparatu a mam auto na zagranicznych blachach, czy wyślą je mi na adres zamieszkania wraz z karą :?: czy ktoś miał już z takim czymś do czynienia :?:
tom2212, chitre :wink:
ale jak to kiedyś od kogoś słyszałem-może i dobrze że są te fotoradary bo inaczej byśmy się wszyscy pozabijali... co w tym chyba jest :wink:
tom2212, chitre :wink:
ale jak to kiedyś od kogoś słyszałem-może i dobrze że są te fotoradary bo inaczej byśmy się wszyscy pozabijali... co w tym chyba jest :wink:
te fotoradary sa k...a stawiane gdzie popadnie. jedzie taki 160 widzi fotoradar hebel w podloge do 60 i sie toczy, ale zeby w lusterko spojrzec czy pas na prawy zmienic to nie pomysli.
caly czas sa przypadki ze tiry wjezdzaja w osobowki hamujace przed fotoradarmi. ostatnio widzialem jak koles prawie z drogi wyjechal bo mu kola zblokowalo (nie wiem czy mial abs)
dlatego jestem przeciw fotoradarom stawianym przez SM i samorzady bo daja je w miejscach gdzie nie ma zagrozenia zeby tylko zarobic.
no koledzy dzis normalnie paranoja jade obwodowa swiecia i wyprzedza mnie jakis full wypas mesio (ograniczenie do 110 km/h) jechal pewnie jakies 150 km/h nagle robi sie ograniczenie do 100 i tam stoi radarek zgadnijcie co zrobil mesio hamule i do 70 km/h normalnie krew mnie zalala :/ a najlepsze ze to baba brak slow
ja od lat stosuję specjalny spray na przednią tablicę który przy robieniu zdjęcia odbija światło i zdjęcie nie wychodzi. Prawdopodobnie przepala się klisza w tych fotoradarach. :twisted:
W Suwałkach jednego mniej przejeżdzałem to zrobilme fotke telefonem ale niezla zmylka bo sie chce teraz poleciec a po drugiej stronie czesto przyczajeni stoja z suszarka
ja od lat stosuję specjalny spray na przednią tablicę który przy robieniu zdjęcia odbija światło i zdjęcie nie wychodzi. Prawdopodobnie przepala się klisza w tych fotoradarach. :twisted:
Uznam to za ironie....
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
buhaha. Był kiedyś test tych specyfików. Najlepszy okazał się zwykły lakier do włosów. Działał tylko w nocy i przy określonej prędkości. Jak się jednak okazało później sama tablica bez dodatków przy odpowiedniej prędkości odbija skutecznie flesz fotoradara. Ale o przepalaniu kliszy nie może być mowy poprostu nieczytelna jest tablica i tyle. A te specyfiki to o dupę rozbić.
Chcesz być kozak to jeździj w kominiarce pozaklejaj rejestracje i numer VIN to Ciebie nie namierzą.
Bradley, Jakiej jaskółki? Afrykańskiej czy europejskiej?
Wracając do tematu: Co daje taka mapa z fotoradarami?
I tak się tego człowiek nie nauczy tego na pamięć na trasie 300 kilometrowej. Trzeba jechać z uwagą i patrzeć na niebieskie tabliczki ostrzegające o fotoradarze.
To gdzie "słupy" są w mojej okolicy wiem bez mapy.
Jedyne co, to mogę wyrazić patrząc na tą mapę to WIELKIE zdziwienie, że jest ich tak dużo w całej Polsce.
Co do "niebieskich tabliczek" to wczoraj na Połczyńskiej przy Tesco widziałem niezły numer. Ten kto tam jeździ to wie, że SM często zasadza się tam z fotoradarem ( wczoraj też ) ale po raz pierwszy widziałem jakieś 100m wcześniej, dokładnie na drugiej latarni przed radarem przypiętą ( dosyć krzywo :roll: ) czerwonymi gumami do mocowania bagażu, żółta tabliczkę z "wysprejowanym" z kiepskiego szablonu napisem KONTROLA RADAROWA. Jechałem pomiędzy innymi samochodami i jak zobaczyłem tą tabliczkę to się uśmiałem, bo byłem na 100% pewny, że ktoś "obfotografowany" powiesił ją dla jaj :diabelski_usmiech ... A tu proszę 100m dalej białe berlingo z dwoma frajerami z SM w środku :twisted: ...
Czyżby ktoś sie doczepił, że robią "sesję" w miejscu nieoznaczonym tabliczką?
kowal 2002, mnie sie wydaje, ze jakiekolwiek znaki informacyjne powinny byc wykonywane wg danej normy. Tak to kazdy frajer moze sobie z dykty sklecic swoj znak i powiesic go gdzie chce.
A na tych z SM to nie ma rady bo oni czaja sie gdzie chca i bez zadnej informacji a limity ustawiaja na +5
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
jeszcze w tamtym roku ten kto u nas nie zapuszczał się w promieniu 50 km a w niektóre strony wrocław to nawet 100 km od domu to nawet nie wiedział chyba jak wygląda fotoradar trasa polkowice lubin to rekordy prędkości teraz na odcinku 12 km 4 fotoradary po jednej stronie i jest zdecydowanie wolniej.
Terror się zaostrza. Niedługo kierowcy będą bardziej prześladowani niż Żydzi za Hitlera.
Ostatnio ciachnęła mnie SM przenośnym fotoradarem. Ustawiony był 100m za białą tablicą na dwupasmowej trasie wlotowej do miasta. Jechałem 80km/h. Auto nie mogło być dalej niż 50m za białą tablicą w momencie strzału. To się nazywa garbaty, złośliwy ORMO-podobny strażnik.
Komentarz